Taito Shop. Kun tekijällä on merkitystä.

Olemme suomaisen käsityötaidon näyteikkuna. Valikoimamme koostuu yksilöllisistä ja huolella valikoiduista käsityön helmistä. Olemme merkittävä yhteistyökumppani käsityöläisille ja pienyrittäjille. Ostamalla Taito Shopista, edistät suomalaista käsityöyrittäjyyttä. Tuottomme menee kokonaisuudessaan käsityökulttuurin ja -yrittäjyyden edistämiseen.

Muotoilua ja makrameeta Taito Shopissa

Tekemisen iloa –malliston Makramee –seinätekstiili
Tekemisen iloa –malliston Makramee –seinätekstiili

Taitoliitto on valinnut ensimmäistä kertaa Vuoden käsityötekniikan: vuonna 2017 tuo tekniikka on makramee.  Tekemisen iloa -mallistojen 2015–2017 suunnittelijat Saara Renvall ja Elina Helenius halusivat hekin nostaa esiin unohtuneen tekniikan.

─ Makramee tuntui ajankohtaiselta ja kiinnostavalta. Tekniikassa kiinnosti myös helppous ja matala kynnys käsityöharrastuksen aloittamiseen – saa vaivattomasti ja nopeasti aikaan näyttävää jälkeä. Nyt makramee on todellinen käsin tekemisen muotitekniikka. Tekniikkaa voidaan soveltaa innovatiivisesti ja laaja-alaisesti. Makramee on paljon muutakin kuin amppelit. Tekemisen iloa -makramee on kaunis kodin sisustustuote. Sen tekeminen on helppoa ja koukuttavaa, sanovat Renvall ja Helenius.

Taito Shopissa on Design Weekin aikana mahdollisuus tulla kokeilemaan makramee solmintaa, myytävänä myös Tekemisen iloa malliston Makramee -seinätekstiilitarvikepaketteja.

Elina Helenius ja Saara Renvall ovat helsinkiläisiä muotoilijoita. He toimivat laaja-alaisesti taiteen ja designin rajapinnassa muotoilun, tuotesuunnittelun ja opetuksen alueella. Saaraa ja Elinaa yhdistää syvä kiinnostus käsillä tekemisen ja taiteen voimaan, sekä uteliaisuus materiaalien, muotojen ja värien sisimpään olemukseen. Molemmat muotoilijat luennoivat säännöllisesti Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Kummankin muotoilijan töitä on esitelty laajasti alan kansainvälisissä näyttelyissä ja julkaisuissa. Saara Renvall on palkittu Vuoden Nuori muotoilija tittelillä vuonna 2010 ja Elina Helenius valittiin Vuoden 2012 Tekstiilitaiteilijaksi.

Arkkitehti Philippe Gelard

─ Painan start nappia. Korvasuojien takana kuulen kuinka kone hyrähtää käyntiin. Aloitan työstämään koivupalaa ja muu maailma katoaa.
─ Aurinkolasieni kehykset olivat särkyneet. Aloin miettiä, voisinko rakentaa uudet kehykset puusta. Päätin yrittää. Olen käyttänyt noita puisia aurinkolaseja vuosia ja ne ovat vieläkin lempilasini.

Yrittämisen ja kokeilemisen ilo on innovaation lähde. Innovatiivisuus ei ole vain hyviä ja kauniita ideoita. Ainutlaatuista ideaa ei ole olemassa: Aina jossain, ennemmin tai myöhemmin jollakin on sama ongelma ja sama halu löytää ratkaisu ongelmaan kuin sinulla.

Innovatiivisuus on asenne. Se on tapa kohdata ongelmat.

Philippe Gerard
Philippe Gelard

Arkkitehtina nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa minun tuli usein ratkaista vaikeita ongelmia pienessä ajassa. Usein oli pakko luoda uusi tapa tehdä asiat tai tehdä jotakin täysin uutta. Tietysti on riski, että menee väärään suuntaan, mutta minne tahansa menet, aina on jotakin uutta opittavaa. Jokaisesta pienestä onnistumisesta kasvaa itsetunto ja luottamus, että ongelmat voidaan ratkaista, vaikka et tiedäkään vielä miten.

Myyntinäyttely Taito Shopissa 24.4.-24.5. PHILIPPE GELARD. Veistoksellisia, luontoa ja luonnollisia puunsävyjä ylistäviä pöytiä sekä kekseliäästi toteutettuja puuleluja; lentokoneita, laivoja, eläinhahmoja.

Ma-pe 24.-28.4. klo 10-18
La 29.4. 10-15
Haapaniemenkatu 28, Kuopio
Puh. 0440162277
kuopio(at)taitoitasuomi.fi
taitoitasuomi.fi
Facebook