Savon arkkitehdit SAFA – SaSAFA Arkkitehtuurisuunnistus
Savon arkkitehdit SAFA – SaSAFA Arkkitehtuurisuunnistus

Arkkitehtuurisuunnistus osana Design Week Kuopio -tapahtumia

Aika: keskiviikko 26.4. klo 18-20
Lähtö: klo 18 Snellmanin puistosta
Maali: Selviää lähtöpaikalla. Maaliintulo klo 19-20
Rastit: Kuopion keskusta-alueella.
Kesto: n. 1-2h

Savon arkkitehdit SAFA – SaSAFA järjestää jo toisen kerran kaikelle kansalle suunnatun arkkitehtuurisuunnistuksen osana Design Week Kuopio -tapahtumaa. Suunnistukseen osallistumalla pääsee tutustumaan arkkitehtuuriin ja rakennettuun ympäristöön erilaisella tavalla, sekä löytämään uusia näkökulmia kaupunkiympäristöön. Suunnistuksessa edetään rastilta toiselle joko oman älypuhelimen ja nettiselainpohjaisen arkkitehtuurioppaan, tai paikan päältä saatavan paperisen arkkitehtuurioppaan avustuksella. Lähtöpaikalla jaetaan reittikirja, jossa rastit on määritelty. Jokaiselle rastille on laadittu tehtävät, jotka kirjataan reittikirjaan.

- Tänä vuonna Suomi täyttää 100 vuotta ja Suomen arkkitehtiliitto 125 vuotta. Olemme valinneet suunnistuskohteet juhlavuosia ajatellen. Toivomme arkkitehtuurin ystäviä iltakävelylle kunnosta ja taidoista riippumatta, kertoo Mari Piipponen Savon SAFAsta.

Lisätietoja:
Mari Piipponen, Savon arkkitehdit SAFA - SaSAFA pj.
puh. 040 7754273
maripiipp(at)gmail.com
arksavo.fi

Savolainen suora viiva – Muotoiltu Kuopio
Savolainen suora viiva – Muotoiltu Kuopio

SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILTU KUOPIO

Keskusteluilta kaupunkikulttuurin ja -ympäristön yhteiskehittämisestä torstaina 27.4. klo 19.00 – n. 22.00 ravintola Introssa (Kauppakatu 20, Kuopio).
Tilaisuuden järjestävät Design Week Kuopio, ANTI – Contemporary Art Festival ja Future DiverCities -hanke.
Illan visuaalisesta somistuksesta vastaavat Savonia Muotoilun opiskelijat. Tilaisuutta tukee myös Kuopion kaupunki.

MILLAINEN ON SINUN UNELMIESI KUOPIO?

Savolainen Suoraviiva kokoaa yhteen ja törmäyttää Kuopion luovat toimijat, yrittäjät, kaupungin virkamiehet, kaupunkilaiset, ideat ja mahdollisuudet.
Keskustelun keskiössä on luova ja osallistava kaupunkikulttuurin ja -ympäristön kehittäminen.
Tervetuloa keskustelemaan siitä, miten voisimme yhdessä tehdä kotikunnastamme elinvoimaisemman, yhteisöllisemmän, avoimemman ja moniäänisemmän.
Millainen on sinun unelmiesi Kuopio?

ILLAN AVAINSANOJA

kaupunkikulttuuri- ja ympäristö
yhteiskehittäminen
aktiivinen toimijuus ja yhteisöllisyys
kuntalaisten kunta
digitaalinen toimintaympäristö
elämänlaatu ja hyvinvointi
kestävä kehitys

VAPAA PÄÄSY, ILMOITTAUDU MUKAAN!

Ennakkoilmoittautuminen 25.4. mennessä.
Tarjolla juomaa ja pientä purtavaa.

SAVOLAINEN SUORAVIIVA - DESIGN WEEK KUOPIO

Savolaisen muotoilun viikko tuo yhteen taiteen ja teollisuuden ammattilaisia sekä tekee alueen korkeatasoista muotoiluosaamista näkyväksi.
Savolainen Suoraviiva on Design Week Kuopion tunnus – luovan osaamisen, yhteistyön ja verkostoitumisen symboli.

ANTI – CONTEMPORARY ART FESTIVAL

työskentelee innovatiivisten taiteilijoiden kanssa projekteissa, jotka tutkivat ja avartavat urbaania tilaa. Maksuton kaupunkifestivaali järjestetään vuosittain Kuopiossa ja seuraavan kerran 18.–24.9.2017. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja. Yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia - tekemään ja kokemaan niitä.
antifestival.com

FUTURE DIVERCITIES - Creativity in an Urban Context

on 10 eurooppalaisen ja kanadalaisen taide- ja kulttuuritoimijan innovatiivinen yhteistyöhanke. Nelivuotista hanketta (2016-2020) tukee Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelma. Future DiverCities tutkii taiteellisen toiminnan uusia malleja ja levitystä, jotka tukevat tulevaisuudessa kaupunkien moniäänisyyttä ja -kulttuurisuutta sekä vaihtoehtoisia ekosysteemejä. Taiteellisten sisältöjen painotus on musiikissa ja media- sekä kaupunkitaiteessa. Kuopiossa hanketta edustaa ANTI-festivaali.
futuredivercities.eu

To 27.4.
19:00 Ravintola Intro
Facebook

Anti ja FDC

Design Drinks'17
Design Drinks'17

”Design Drinks 17”

Ti-pe 25.-28.4. klo 17-18
Ravintola Intro

Kello viiden ”after work”-henkinen ja vapaamuotoinen huokaisu- ja keskusteluhetki päivän polttavista aiheista ja kaikesta muusta maailmaa parantavasta. Design Weekillä, tiistaista perjantaihin klo 17, Ravintola Introssa. Tule mukaan tapaamaan DWK-tekijöitä, muotoilun ammattilaisia ja DWK-kumppaneita!

Yhteistyöhenkilö:
Jukka Kähkönen
Itä-Suomen Muoto ry
jpkahkonen(at)gmail.com

Savonian tapahtumat
Savonian tapahtumat

Design -kioski, Kuopion tori 24.-28.4.2017 klo 10–18.

Design -kioskilla kohdataan!
Kioskilta löydät viikon tapahtumat ja muotoiluyllätyksiä.

Tervetuloa!

FOB!
Emergency Design Unit

Tule fobbailemaan muotoilija-yritysyhteistyötä!

FOB! Form Follows Business –hankkeen ensimmäinen esiintyminen Design Unit -nimellä tapahtuu Kuopion Torilla 24.-28.4.2017 Design Week Kuopion aikana.

Esillä ovat Design Unitin ensimmäiset muotoilijat ja yritykset, jotka ovat olleet mukana hyödyntämässä muotoilupalveluja liiketoimintansa parantamisessa.

Design Unit on Kuopion Rouvasväenyhdistyksen uusi designyksikkö, joka saapuu ihmisten ja yritysten luokse. Muotoilupalvelussa muotoilijatiimi tekee yhteistyötä erilaisten yritysten kanssa ja ratkaisee muotoilun avulla yrityksen liiketoiminnan kasvamisen esteitä ja tapoja kasvattaa liiketoimintaa.

DESIGN UNIT on seuraavaksi esillä kansainvälisten yhteistyökumppaneiden tapahtumissa Global Enterprise Weekillä Teesiden Yliopistossa Englannissa , Munsterin Design Weekin yhteydessä Munsterin Muotoiluakatemiassa Saksassa sekä Tianjin Design Weekillä Tianjinin Taideakatemiassa Kiinassa.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Eija Tanninen-Komulainen
eija.tanninen-komulainen(at)designkuopio.fi, p. 044 731 8000
www.muotoiluakatemia.fi

MUOTOILUN MONET KASVOT Kuopion Muotoiluakatemialla:

Muotoilun avulla uuden oppimisen iloa sekä taloudellista hyötyä

Kuopion Rouvasväenyhdistys ry:n Muotoiluakatemioissa kaikenikäisille mahdollistetaan tavoitteellinen uuden oppimisen ilo ja uusien elämyksien kerryttäminen muotoilun avulla. Opetuksessa hyödynnetään muotoilukasvatuksen periaatteita, jotka kannustavat opiskelijoita kokeilemaan ja ideoimaan vapaasti. Muotoiluopetuksessa korostetaan, että tärkeintä ei ole lopputulos vaan läpikäyty prosessi.

FOB! – Form Follows Business –hankkeen myötä syntynyt ajatus kansainvälisestä Design Unit -muotoilupalvelusta vauhdittaa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä muotoilun avulla, kerää yhteen eri alojen muotoilijoita sekä avaa uusia näkökulmia muotoilun hyödyntämiseen yritystoiminnassa.

Kuopion Rouvasväenyhdistys on kehittänyt Kuopio DESIGN thinking –toimintamallin, joka on muotoiluajatteluun perustuva toimijakeskeinen ongelmanratkaisumalli. Mallissa muotoilu, yhteiskuntatiede ja liiketaloustiede yhdistetään humanistiseen lähestymistapaan.  Ihmiset tuodaan mukaan yhteisten asioiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Mallissa yhdistyy luova ideointi, käytännön toteuttavuus ja strateginen ajattelu.